Art and the City

opleidingen grafische vormgeving

020 - 362 9501

ma - vr 09:00-17:00

Zoek

cursus illustrator

vervolg

 • Illustrator is een krachtig programma voor digitale kunst, infographics en logo’s.
 • De cursus benadrukt de integratie van technische vaardigheden en creativiteit.
 • Illustrator biedt veel mogelijkheden, van logo-ontwerp tot infographics, iconen en gedetailleerde 3D-illustraties.

 • Prijs €495
 • Locatie Zoom
 • Startdata
  di 7 mei
  ma 30 sept 

↓ Informatie

cursus illustrator

Welkom bij onze geavanceerde Illustrator Vervolgcursus, ideaal voor wie zijn Illustrator-vaardigheden wil uitbreiden en leren hoe je data visueel aantrekkelijk maakt met infographics. In deze cursus perfectioneer je technieken zoals het werken met tekst en symbolen, het aanpassen van paden, en het toepassen van 3D op tekst en objecten. Daarnaast verkennen we perspectieftekenen en het gebruik van de Symbool-spray tool.

Deze praktijkgerichte cursus is ontworpen om zowel je technische vaardigheden als je vermogen om complexe informatie te visualiseren te verbeteren. Schrijf je in en start jouw reis naar meesterschap in grafisch design en effectieve data-visualisatie!

Uiteraard gebruiken we de AI opties in Adobe Illustrator.

Na afloop van de Illustrator Vervolgcursus kunnen de deelnemers een aantal geavanceerde vaardigheden en technieken beheersen die hen zullen helpen om zowel in technisch opzicht als in de visualisatie van informatie uit te blinken. Hier zijn enkele specifieke vaardigheden die de cursisten zullen verwerven:

 1. Geavanceerde tekstbewerking: Deelnemers kunnen complexe tekstlayouts ontwerpen en aanpassen, wat essentieel is voor het creëren van professionele ontwerpen en infographics.

 2. Gebruik van symbolen en de symbolenbibliotheek: Ze leren hoe ze efficiënt kunnen werken met bestaande symbolen en hoe ze hun eigen symbolen kunnen creëren en beheren binnen Illustrator, wat de ontwerptijd aanzienlijk kan verkorten.

 3. Creatie van aangepaste kwasten en maskers: Cursisten ontwikkelen de vaardigheid om unieke kwasten te maken voor speciale effecten en leren maskers te gebruiken voor geavanceerde compositietechnieken.

 4. Vormbewerkingstechnieken: Ze beheersen het spiegelen, splitsen en combineren van paden, evenals geavanceerde padbewerking, wat hen in staat stelt complexe vectorvormen en illustraties te maken.

 5. 3D-modellering van tekst en objecten: Deelnemers leren hoe ze diepte en perspectief kunnen toevoegen aan hun ontwerpen door 3D-effecten toe te passen op tekst en andere vectorobjecten.

 6. Perspectief tekenen: Ze verwerven de vaardigheid om ontwerpen te maken vanuit verschillende perspectieven, wat essentieel is voor realistische en aandachtstrekkende visuele projecten.

 7. Toepassing van de Symbool-spray tool: Cursisten leren hoe ze met deze tool snel en effectief ontwerpelementen kunnen dupliceren en aanpassen, wat de productiviteit verhoogt.

 8. Ontwerpen van infographics: Ze zullen in staat zijn complexe data om te zetten in duidelijke, boeiende en esthetisch aantrekkelijke infographics, een vaardigheid die bijzonder waardevol is in marketing, media en communicatie.

Door deze vaardigheden zullen de deelnemers niet alleen hun technische bekwaamheid in Adobe Illustrator versterken, maar ook hun vermogen om visuele data te presenteren op een manier die zowel informatief als visueel aantrekkelijk is. Dit opent deuren naar carrièremogelijkheden in grafisch ontwerp, marketing, en andere gerelateerde velden.

In deze cursus werken we aan een groter project waarbij het einddoel het vervaardigen van een infographic voor een nieuw product is.

De technieken waar we mee werken zijn:

 • Werken met tekst
 • Symbolen en de symbolenbibliotheek
 • Eigen symbolen en kwasten maken
 • Maskers
 • Spiegelen van vormen
 • Splitsen en combineren van paden
 • Paden snijden en bewerken
 • Meshtool
 • 3D van tekst en objecten
 • Perspectief tekenen
 • Symbool-spray

Deze Illustrator cursus is goed bevallen. Shivonne geeft heel fijn les. Positief. Vlot en toch goed te volgen. Suzanne Huijs, Grafisch vormgever, illustrator, beeldend kunstenaar, 7,5

 

Prima. Bo is enthousiast, kundig en staat open voor t aanpassen van de lesstof naar behoefte van de cursisten.  Pascale Hustings, Leraar, kunstenaar, fotograaf, 8

 

Hele fijne lessen van Inge. Duidelijk en gestructureerd. Kimberly van Breugelen, 8 

 

Het is erg prettig, vooral de opnames zodat je het nog eens kunt terugkijken en aantekeningen maken. Hilde Toet, Marketing Assistent, 8

De lessen zijn me goed bevallen. Veel geleerd! Docent reageerde per mail op vragen en huiswerk zodat er niet te veel tijd werd besteed aan huiswerk bespreken tijdens de les. Goede balans. Tempo was goed. Docent gaf veel voorbeelden/tips/handigheidjes naast leren van skills uit syllabus. Dat maakt het leereffect groter. Docent is bevlogen en betrokken. Anabel van Nunen, Docent, 10 

 

De lessen online vind ik heel fijn. Hierdoor kun je ook vaker de lessen terugkijken. De opleiding laat je in een snel tempo meteen de basis weten van de adobe programma’s en de vervolg modules gaan weer net iets dieper in op specifieke tools.
 Ik vind de kleine design opdrachten binnen in mijn werk leuk om te doen en wilde me hier breder inzetbaar in maken, en met het oog op de toekomst meer kans maken op de arbeidsmarkt in een gebied dat ik leuk vind. 9.
Mariëlle Maas, accountmanager, over Grafische Vormgeving

Deze cursus kost € 495,- ex BTW en duurt een maand.
Elke week op dezelfde dag heb je les van 19:00 tot 21:00 uur.

 • Via de button ga je naar de aanmeldpagina voor de cursus illustrator vervolg.
 • Kies daar je gewenste startdatum en meld je aan.

aanmelden

Geweldige cursus! Ik wilde mijn kansen vergroten op de arbeidsmarkt, artistieke en uitvoeren mogelijkheden uitbreiden. Dat is gelukt.
Cursiste 2023
beeldend kunstenaar
Ik heb net de opleiding grafische vormgeving afgerond bij Art and the City waarbij de programma's Illustrator, Photoshop en Indesign behandeld werden. De lessen zijn erg leuk, afwisselend en duidelijk uitgelegd.
Natalie
Ontwerper
Open chat
1
Vragen? Chat met Art City
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?