Art and the City

opleidingen grafische vormgeving

020 - 362 9501

ma - vr 09:00-17:00

Zoek

grafische vormgeving met AI

basis en/of vervolg

De cursus grafische vormgeving met AI biedt een diepgaande verkenning van de mogelijkheden die AI biedt in grafische vormgeving. In deze diepgaande cursus ontdek je hoe je de cruciale elementen van design – zoals vorm, compositie, typografie, lijnen en kleur – effectief combineert met de innovatieve mogelijkheden van AI. Door de jaren heen hebben deze componenten zich stevig gevestigd als de basis van het ontwerpproces.

 • Prijs €595 per module
 • Locatie Zoom
 • Startdatum basis
  woe 4 sept van 10.00-12u
 • Startdatum vervolg
  woe 2 okt van 10.00-12u

↓ Informatie

vormgeving met AI

Traditionele ontwerpaspecten en de kracht van AI worden samengebracht. Vooral de innovatieve systemen die realistische beelden kunnen maken op basis van tekstbeschrijvingen spelen hierbij een rol. Hierdoor kun je concepten, eigenschappen en stijlen combineren en beelden creëren die buiten de gebruikelijke grenzen vallen.

Combinatie van…

Het interessante aan het combineren van ontwerpaspecten en AI is dat je nieuwe creatieve mogelijkheden ontdekt. Je leert hoe je AI kunt integreren met de strikte regels van grafisch ontwerp, typografie en lay-out. Begin met het toepassen van deze regels en ontdek hoe je ze later kunt loslaten om je creativiteit te stimuleren en unieke ontwerpen te maken.

Geheim ingrediënt

Dit ‘geheime ingrediënt’ zal ongetwijfeld je creativiteit een enorme boost geven. Het stelt je in staat om diepgaande kennis van vormgeving te combineren met AI-technologie. Zo kun je unieke en krachtige ontwerpen creëren, die duidelijk de grenzen van de traditionele ontwerppraktijk overschrijden. Hier leer je om gebruik te maken van AI in je werk. Word deel van deze spannende nieuwe ontwikkelingen binnen AI en ontwerp zo jouw toekomst. 

Basis  

In deze module behandelen we De tools die binnen Adobe en een beetje daarbuiten beschikbaar zijn. 

Vervolg

In dit onderdeel behandelen we voornamelijk het werken met  geavanceerde betaalde apps via een eigen server waarmee we naast de generatieve apps ook de opties van video exploreren. Ook andere AI tools zoals die er zijn voor het maken van 3D modellen. Mail of bel ons als je hier meer informatie over wil hebben.

De sky is de limit

Na het afronden van zowel de basis- als de vervolgcursussen, waarin traditionele ontwerpprincipes worden gecombineerd met de baanbrekende mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI), ontgrendel je een wereld van innovatieve carrièremogelijkheden. Hier zijn enkele van de paden die je kunt verkennen:

 1. AI-gedreven Grafisch Ontwerper

Als AI-gedreven grafisch ontwerper gebruik je AI-tools om visuele concepten te creëren en te verfijnen. Dit omvat alles van logo’s en branding materiaal tot complexe illustraties die traditionele ontwerpgrenzen overschrijden. Je expertise in zowel traditionele ontwerpprincipes als AI-technologie stelt je in staat om uniek en opvallend werk te produceren.

 1. Creatief Strateeg in AI-ontwerp

In deze rol combineer je je begrip van design met kennis van AI om innovatieve ontwerpstrategieën te ontwikkelen. Je helpt merken en bedrijven om hun visuele identiteit en communicatie naar een hoger niveau te tillen door het gebruik van geavanceerde AI-gereedschappen.

 1. AI-Visualisatie Specialist

Specialiseer je in het creëren van indrukwekkende visuele content met behulp van AI, zoals realistische beelden, 3D-modellen, en animaties. Deze vaardigheden zijn bijzonder waardevol in sectoren zoals architectuur, mode, en digitale media.

 1. Art Director met AI-kennis

Als art director die bekend is met AI-technologieën, leid je creatieve teams in het ontwikkelen van visuele strategieën die de kracht van zowel traditioneel ontwerp als AI benutten. Je visie helpt bij het sturen van innovatieve campagnes die opvallen in de markt.

 1. Digitaal Product Ontwikkelaar

Ontwikkel digitale producten, zoals apps en software, die geavanceerde AI-functies integreren voor creatieve toepassingen. Je kennis van ontwerpprincipes verzekert dat deze producten niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn.

 1. Educatief Trainer in AI en Ontwerp

Deel je kennis door anderen te onderwijzen over de integratie van AI in grafisch ontwerp. Dit kan variëren van het geven van workshops tot het ontwikkelen van online cursusmateriaal over het gebruik van AI in creatieve processen.

 1. Onderzoeker in AI en Creativiteit

Werk aan de grenzen van AI en creativiteit door onderzoek te doen naar nieuwe manieren waarop AI-technologieën het ontwerpproces kunnen verbeteren en transformeren. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van nieuwe tools en methodologieën.

 1. Freelance Innovator

Zet je eigen bedrijf op als een freelance innovator die gespecialiseerd is in het leveren van AI-gebaseerde ontwerpoplossingen. Richt je op nichemarkten die op zoek zijn naar grensverleggende visuele inhoud.

 1. Content Creator voor Digitale Media

Produceer unieke, AI-gegenereerde content voor digitale platforms, variërend van sociale media tot blogs en online tijdschriften. Je vermogen om AI te gebruiken voor het creëren van visuele content stelt je in staat om op te vallen in een verzadigde markt.

De vaardigheden opgedaan in deze cursussen stellen je niet alleen in staat om te excelleren in traditionele ontwerprolletjes, maar bieden je ook een voorsprong in de snelgroeiende wereld van AI-gedreven design. Dit opent deuren naar nieuwe, opwindende carrières waar kunst en technologie samenkomen.

 • mail ons voor het exacte lesprogamma!
Geweldig!
De vormgeving met AI cursus van Art & The City zit bovenop de nieuwste ontwikkelingen in vormgeven met AI. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat er vaak per week of per dag nieuwe functies bij AI apps worden toegevoegd. De docent speelde hier heel goed op in, door met de cursisten zijn eigen recente ontdekkingen te delen en ons zo de nieuwste kennis door te geven. Ik heb zelf dan ook véél nieuwe kennis opgedaan die ik sindsdien dagelijks in mijn vormgevingspraktijk gebruik. De vormgeving met AI cursus is een aanrader voor zowel beginnende als ervaren vormgevers! 
Ralf,
Vormgever
Een absolute aanrader

Deze cursus brengt je echt naar de next level voor grafisch vormgeving. Een absolute aanrader voor degene die kennis willen nemen van de indrukwekkende mogelijkheden van de AI tools die je kunt toepassen in vormgeven en wat het betekent voor jouw workflow.
Ontdek wat nieuw is, en wat nog gaat komen en hoe je snel resultaat maakt. Ik heb deze cursus als uniek ervaren, die het overzicht biedt voor AI voor ontwerpen, met heel veel nieuwe overweldigende mogelijkheden en meer ontwerp plezier, een aanrader!

Madelon de Ruiter,
Vormgever

Deze cursus kost € 595,- ex BTW of € 1190,- voor beiden modules (die duren elk een  een maand).
Elke week op dezelfde dag heb je les van 10:00 tot 12:00 uur.

woensdag 4 september 2024
woensdag 11 september 2024
woensdag 18 september 2024
woensdag 25 september 2024
woensdag 2 oktober 2024
woensdag 9 oktober 2024
woensdag 16 oktober 2024
woensdag 23 oktober 2024
 • Via de button ga je naar de aanmeldpagina voor de cursus Vormgeving met AI (basis en/of vervolg).
 • Kies daar je gewenste startdatum en meld je aan.

  aanmelden

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?