Art and the City

opleidingen grafische vormgeving

020 - 362 9501

ma - vr 09:00-17:00

Zoek

opleiding
allround mediamaker DTP

basis

Klaar voor een carrièreswitch of benieuwd naar een totaal andere sector? Je hebt misschien nog niet alle skills, maar dat is geen probleem! Met een omscholingstraject ben je zo op weg naar een futureproof baan. Deze complete opleiding van allround mediamaker DTP met UI/UX helpt je aan alle nieuwe skills. Organisaties zoals WerkgeversServicepunt, Leerwerkloket en UWV staan voor je klaar om je te helpen bij je opleidingsdoelen. Het is tijd om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is!

 • Prijs €4950
 • Locatie Zoom en Amsterdam
 • Startdata
  ma 2 september
 • Duur
  6 maanden, 2 lessen per week

↓ Informatie

Opleiding UX Designer

In deze zes maanden durende opleiding worden aspirant-ontwerpers ondergedompeld in de wereld van DTP, grafische vormgeving en UI/UX design. Gedurende de eerste vier maanden vinden er twee lessen per week plaats: op maandag richten we ons op DTP’en met Adobe-programma’s zoals Illustrator, InDesign en Photoshop, en op woensdag starten we met UI/UX design met Figma en Adobe XD. De laatste twee maanden zijn gereserveerd voor intensievere  toepassing van deze vaardigheden met grote projecten.  

Maandag: DTP en mediamaken met de Adobe Programma’s

De lessen op maandag beginnen met Adobe Illustrator, waar studenten leren hoe ze vectorafbeeldingen kunnen creëren en manipuleren, essentieel voor elk grafisch werk. Ze verwerven basis- en gevorderde technieken voor het maken van schaalbare ontwerpen, ideaal voor logo’s en branding. Vervolgens wordt de focus verlegd naar Adobe Photoshop voor geavanceerde beeldmanipulatie en retouchering—vaardigheden die onmisbaar zijn voor visueel aantrekkelijke content. Daarnaast biedt Adobe InDesign een diepgaande training in lay-out en typografie, wat essentieel is voor het ontwerpen van gedrukte media zoals magazines en flyers.

Woensdag: UI/UX Design met Figma en Adobe XD

Op woensdag duiken de studenten in de wereld van UI/UX design. Met behulp van Adobe XD leren ze de principes van User Interface Design kennen, gericht op het creëren van esthetisch aantrekkelijke en functionele digitale interfaces. Met Figma verdiepen ze zich verder in User Experience Design, waarbij het ontwerpen van een naadloze gebruikerservaring centraal staat. SEO-vriendelijke ontwerpprincipes worden ook behandeld om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde websites en apps niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Persoonlijke Coaching en Ontwikkeling

Gedurende de hele opleiding kunnen studenten profiteren van persoonlijke coaching sessies. Deze sessies zijn bedoeld om hen te begeleiden in hun leerproces, te helpen bij het stellen van doelen, en hen te stimuleren om concrete stappen te zetten naar het verwezenlijken van hun creatieve en grafische ambities. Door deze aanpak worden studenten optimaal voorbereid om met vertrouwen de professionele wereld van grafisch ontwerp en UI/UX design te betreden.

 
 

Het einddoel van deze zes maanden durende opleiding is om studenten grondig voor te bereiden op een dynamische carrière in grafische vormgeving en UI/UX design. Studenten zullen niet alleen de technische vaardigheden en creatieve competenties verwerven die nodig zijn om effectief te functioneren in verschillende professionele instellingen, maar ze zullen ook leren om complexe problemen op te lossen, effectief te communiceren en gebruikersgerichte ontwerpen te creëren. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van een robuuste portfolio die de veelzijdigheid en bekwaamheid van de studenten laat zien, essentieel voor hun professionele toekomst.

Carrièremogelijkheden na Afronding

Na het afronden van deze opleiding kunnen afgestudeerden diverse carrièrepaden kiezen binnen zowel de traditionele grafische vormgeving als het meer technologisch gedreven veld van UI/UX design. Enkele voorbeelden van mogelijke beroepen zijn:

 1. Mediamaker en DTP’er: Werken in reclamebureaus, drukkerijen, of als freelance dtp’er, waarbij de focus ligt op het creëren van visuele concepten met behulp van Adobe Illustrator, Photoshop, en InDesign.

 2. UI/UX Ontwerper: Ontwerpen en verbeteren van de gebruikerservaring en gebruikersinterface voor digitale producten zoals websites en apps, gebruikmakend van Figma en Adobe XD. Deze professionals werken nauw samen met productteams om visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke interfaces te creëren.

 3. Webdesigner: Specifiek gericht op het ontwerpen van websites, waarbij zowel grafische vormgeving als UI/UX design vaardigheden worden gebruikt om esthetisch aantrekkelijke en functionele websites te maken.

 4. Digital Content Designer: Creëren van digitale content zoals sociale media grafieken, infographics, en digitale advertenties, waarbij een sterke nadruk ligt op visuele storytelling en merkontwikkeling.

Deze opleiding rust studenten uit met een breed scala aan vaardigheden die toegepast kunnen worden in verschillende sectoren en industrieën, waardoor ze een sterke start hebben in hun professionele carrière en de flexibiliteit hebben om zich aan te passen aan de veranderende eisen van de arbeidsmarkt.

Duur van de Opleiding

Deze intensieve opleiding duurt zes maanden, waarbij studenten in de eerste vier maanden twee keer per week les krijgen: grafische vormgeving op maandag en UI/UX design op woensdag. De laatste twee maanden zijn gewijd aan projectwerk, intervisie en presentatie op maandag.

Module Opbouw

De opleiding is verdeeld in specifieke modulaire onderdelen, elk gefocust op verschillende aspecten van grafische vormgeving en UI/UX design, aangeboden op maandag en woensdag.

Maandag: Grafische Vormgeving met Adobe Programma’s

 • Module 1: Vormgeving met Illustrator (Basis)

  • Les 1-4: Basisvaardigheden Illustrator
 • Module 2: Vormgeving met Illustrator (Vervolg)

  • Les 5-8: Gevorderde technieken Illustrator
 • Module 3: Vormgeving met Photoshop (Basis)

  • Les 9-12: Basisvaardigheden Photoshop
 • Module 4: Vormgeving met Photoshop (Vervolg)

  • Les 13-16: Gevorderde technieken Photoshop

Woensdag: UI/UX Design met Adobe XD en Figma

 • Module 5: UI/UX Design met Adobe XD (Basis)

  • Les 17-20: Basisvaardigheden Adobe XD
 • Module 6: UI/UX Design met Figma (Basis)

  • Les 21-24: Basisvaardigheden Figma
 • Module 7: UI/UX Design met Adobe XD (Vervolg)

  • Les 25-28: Gevorderde technieken Adobe XD
 • Module 8: UI/UX Design met Figma (Vervolg)

  • Les 29-32: Gevorderde technieken Figma

Laatste Fase: Project en Presentatie

 • Les 33-36: Studenten werken aan een eigen project waarbij ze alle geleerde vaardigheden toepassen. Dit project omvat het ontwerpen van zowel gedrukte media als digitale interfaces.
 • Les 37-40: De laatste les is gereserveerd voor de eindpresentatie van het project.

Studiebelasting

Studenten worden aangemoedigd om buiten de lessen om 2-3 uur per week aan thuisopdrachten te besteden. Dit omvat het ontwerpen van posters, collages, en andere opdrachten die hen voorbereiden op hun uiteindelijke projecten.

Persoonlijke Coaching

Elke student kan gedurende de studie gebruik maken van drie persoonlijke coaching sessies. Deze sessies zijn gericht op studiebegeleiding, planning en het bereiken van leerdoelen. Dit ondersteunt studenten in hun professionele en creatieve ontwikkeling.

Het Belang van UI/UX Design

In de UI/UX modules leren studenten hoe ze gebruikersvriendelijke, esthetisch aantrekkelijke en SEO-geoptimaliseerde digitale producten kunnen ontwerpen. Door middel van praktische opdrachten en projecten leren ze de belangrijke aspecten van User Interface en User Experience Design, die cruciaal zijn voor het succes van digitale producten in de hedendaagse markt.

Vooropleiding en Instapeisen

Geen specifieke vooropleiding vereist, maar basis computervaardigheden zoals copy & paste zijn essentieel om succesvol deel te kunnen nemen aan de opleiding.

Dit gedetailleerde lesprogramma biedt de studenten een grondige voorbereiding om succesvolle carrières als grafische ontwerpers en UI/UX designers te starten of voort te zetten.

Super interessant

Ik wilde deze opleiding UI/UX Design doen vanuit een persoonlijke interesse en een toevoeging op mijn huidige werkzaamheden. Ik vond de lessen met Attalan super interessant en leuk dat hij werk liet zien dat hij voor zijn opdrachtgevers heeft gemaakt. Hij kwam elke les met goede tips over het gemaakte huiswerk. Ik vond de digitale lessen prettig, omdat ik direct na een werkdag zo’n les nog kon halen terwijl dat vaak met fysieke lessen naast een baan niet te halen is met het tijdstip. Ik geef deze opleiding een 9

Chris Boshuizen

Marketing & Communicatie

 

Hyperfocus door online lessen – ideaal

Ik doe de opleiding webdesign als aanvulling op mijn werk als vormgever. Ik vind online les krijgen ideaal. Ik krijg nu les op een tijdstip dat mij goed uitkomt. Met reistijd zou ik dat niet redden. Ook zijn de lessen misschien wel persoonlijker dan op locatie, omdat er een soort hyperfocus komt, doordat een vertrouwde omgeving niet voor afleiding zorgt.
Ik geef deze opleiding een 8

Tessa van Looij

Grafisch Vormgever

 

Zeer inspirerend

Ik kreeg les van Attalan Mailvaganam. Ik wilde mijn kansen vergroten op de arbeidsmarkt, met hopelijk kans op carriereswitch. De lessen waren zeer inspirerend en technisch goed te volgen. Erg volledig en met veel plezier gevolgd. Ik geef deze opleiding een 8

 

Anouk van Brakel

Decorontwerper

Uwv-kan-jouw-opleiding-vergoeden

Deze opleiding kost € 4950,- ex btw. 

Lees meer over de subsidies van het UWV

Lesrooster voor de opleiding Grafisch Ontwerper met UI/UX Design die start op maandag 2 september 2024:

September 2024

 • Maandag 2 september: Illustrator Basis
 • Woensdag 4 september: UI/UX 01
 • Maandag 9 september: Illustrator Basis
 • Woensdag 11 september: UI/UX 01
 • Maandag 16 september: Illustrator Basis
 • Woensdag 18 september: UI/UX 01
 • Maandag 23 september: Illustrator Basis
 • Woensdag 25 september: UI/UX 01
 • Maandag 30 september: Illustrator Vervolg

Oktober 2024

 • Woensdag 2 oktober: UI/UX 02
 • Maandag 7 oktober: Illustrator Vervolg
 • Woensdag 9 oktober: UI/UX 02
 • Maandag 14 oktober: Illustrator Vervolg
 • Woensdag 16 oktober: UI/UX 02
 • Maandag 21 oktober: Illustrator Vervolg
 • Woensdag 23 oktober: UI/UX 02
 • Maandag 28 oktober: Photoshop Basis

November 2024

 • Woensdag 30 oktober: UI/UX 03
 • Maandag 4 november: Photoshop Basis
 • Woensdag 6 november: UI/UX 03
 • Maandag 11 november: Photoshop Basis
 • Woensdag 13 november: UI/UX 03
 • Maandag 18 november: Photoshop Basis
 • Woensdag 20 november: UI/UX 03
 • Maandag 25 november: Photoshop Vervolg

December 2024

 • Woensdag 27 november: UI/UX 04
 • Maandag 2 december: Photoshop Vervolg
 • Woensdag 4 december: UI/UX 04
 • Maandag 9 december: Photoshop Vervolg
 • Woensdag 11 december: UI/UX 04
 • Maandag 16 december: Photoshop Vervolg
 • Woensdag 18 december: UI/UX 04

Januari 2025

 • Maandag 6 januari: InDesign Basis
 • Maandag 13 januari: InDesign Basis
 • Maandag 20 januari: InDesign Basis
 • Maandag 27 januari: InDesign Basis

Februari 2025

 • Maandag 3 februari: Projectwerk
 • Maandag 10 februari: Projectwerk
 • Maandag 17 februari: Projectwerk
 • Maandag 24 februari: Eindpresentatie

De laatste vier lessen zijn gereserveerd voor het projectwerk en de afrondende presentatie van de studenten.

Het is niet mogelijk om je rechtstreeks via de site aan te melden omdat deze opleiding door het UWV of de Gemeente wordt betaald. Neem contact op voor meer informatie.

CRKBO geregistreerde instelling
Open chat
1
Vragen? Chat met Art City
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?