Art and the City

opleidingen grafische vormgeving

020 - 362 9501

ma - vr 09:00-17:00

Zoek

opleiding
conceptontwikkeling

vervolg

Van een leeg scherm naar een prachtig logo in deze Opleiding Conceptontwikkeling. Van een wit vel papier naar een typografisch poster. In deze opleiding conceptontwikkeling ontdek je jouw creativiteit en experimenteer je met materialen. De focus ligt op jouw eigen stijl en beeldtaal. De nadruk ligt op het ontwikkelen van een sterke visie en slimme concepten.

  • Prijs €2500
  • Locatie Hybride
  • Startdata
    vr 6 september

↓ Informatie

Opleiding conceptontwikkeling 2024

Ontdek Conceptontwikkeling in Amsterdam

Duik in onze Opleiding Conceptontwikkeling waar creativiteit en strategie naadloos samensmelten. Je leert hoe creativiteit, strategie, evaluatie en implementatie samenvloeien om ideeën te transformeren in effectieve concepten. Experimenteer met de bouwstenen van design: lijn, vorm, kleur en compositie. Daag jezelf uit om verder te kijken dan de gebaande paden en breng je ideeën tot leven op papier.

Wat Is Conceptontwikkeling?

Conceptontwikkeling is een dynamisch en herhalend proces dat creatieve en praktische stappen combineert om van een idee een uitgewerkt concept te maken. Alles begint met het vaststellen van een doel of probleem. Vervolgens zet je brainstormsessies, onderzoek en creatieve verkenning in om ideeën te genereren.

Genereren van Ideeën

Zodra je een reeks ideeën hebt, volgt de selectiefase. Hier evalueer je elk idee op haalbaarheid, relevantie en potentie om de gestelde doelen te bereiken. De sterkste concepten worden verder ontwikkeld.

Uitwerken van Concepten

Bij het uitwerken van een concept definieer je de kernkenmerken, functies en voordelen. Je gebruikt schetsen, prototyping, storyboards of andere visuele tools om het concept te verfijnen op basis van feedback en iteraties.

Implementatie

Na het finetunen van je concept komt de implementatiefase, waarin je het concept omzet in concrete acties. Dit kan variëren van het ontwikkelen van een product tot het opzetten van een campagne. Gedurende deze fase werk je de details uit, wijs je middelen toe en stel je deadlines.

Evaluatie en Feedback

Het conceptontwikkelingsproces stopt niet na implementatie. Evaluatie en feedback zijn essentieel om het succes te meten en waar nodig aanpassingen te doen. Zo zorg je ervoor dat je concept voldoet aan de doelstellingen en waar mogelijk verbeterd wordt. Conceptontwikkeling is dus een cyclisch proces dat creativiteit en strategisch denken vereist om een idee om te zetten in een tastbaar en succesvol concept.

Na voltooiing van de opleiding conceptontwikkeling heb je een nieuw portfolio waarmee je de markt kunt betreden. Of je nu op zoek bent naar opdrachten als zelfstandig grafisch ontwerper of wil schitteren als Art Director, jouw vaardigheden en creatieve visie kunnen deuren openen naar diverse mogelijkheden.

Tekenen

Na de kick-off om de creatieve sappen los te maken volgt het onderdeel ‘Tekenen’. Hoe start je een ontwerp op basis van schetsen? Je leert het allemaal in deze conceptontwikkeling cursus! Hoe zet je dit in Illustrator om tot een helder en aantrekkelijk concept?

Papierkunst, 3D analoog concepting

Papierkunst is 2- en 3-dimensionale kunst gemaakt van papier en karton ter ondersteuning van bijvoorbeeld een artikel in een tijdschrift of bij een blog. Denk aan collages, abstracte objecten, kijkdozen, pruiken, papier mâché, lampen, hoeden, etc.

Fotografie 

In deze module ontdek je de kracht van beeld. Wat doe je voordat je met Photoshop aan de slag gaat? Welk beeld heb je in je hoofd en hoe kun je dit realiseren? Uiteraard bespreek je de vormgevingsaspecten (zoals bijvoorbeeld het effect van kleur versus zwart-wit fotografie) en kijk je naar medium gebonden onderwerpen, zoals standpunt en kijkrichting.

Typografie

Je ontwerpt een typografische poster waarbij je alle concepten en ontwerpen die je tot dan hebt gemaakt samenbrengt. Experimenteren staat wederom voorop. Je wordt uitgedaagd en gestimuleerd om typografie te ontwerpen van materialen die zich hier niet automatisch voor lenen.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding Conceptontwikkeling is de intervisie. De intervisie vindt plaats met docent Francisca en de medestudenten. Dit is een georganiseerd gesprek waarbij je reflecteert op elkaars gemaakte werk. Centraal staat het divergeren (het genereren van zoveel mogelijk ideeën) en convergeren (het reflecteren op de beste ideeën).

Intervisie

Om je creatieve proces zo goed mogelijk in kaart te brengen houd je gedurende de hele opleiding een Creative Journal bij met ideeën, schetsen, moodboards, foto’s en video’s. Dit helpt bij het reflecteren op jouw ontwerpproces. Na afloop heb je een methode ontwikkeld waardoor je je creativiteit kunt inzetten om snel van concept tot ontwerp te komen.

zeer waardevol !
Ik heb de opleiding Conceptontwikkeling als zeer waardevol ervaren. De tools die ik heb geleerd om mijn creatieve processen te verbeteren, zal ik met plezier blijven gebruiken. De lestijden waren gunstig en pasten perfect in mijn agenda. De praktijklessen op locatie waren het hoogtepunt van de cursus. Ondanks de uitdaging om de opleiding te volgen naast een baan, kregen we voldoende ruimte om van de deadlines af te wijken. Ik zocht verdieping in mijn kennis van grafisch vormgeven en om meer grip te krijgen op mijn creatieve processen. Ik geef deze opleiding  een 8,5! Meer praktijklessen en het zou voor een 10 zijn 🙂

Sandra Rijken
Sales Representative & Grafisch Vormgever

Like! Ik heb hier de opleiding conceptontwikkeling gevolgd, super gedreven en enthousiaste docenten die je echt leren om anders naar het designproces te kijken. Ik heb de opleiding gedaan omdat ik procesgerichter wilde designen en dat is zeker getriggerd!

Loraine Elemans
Designer

Zeer goede ervaring! Ik wilde mijn eigen bedrijf beter op gaan zetten. Ik zocht met deze opleiding weer mijn creatieve kant op. Hier heb ik een goede start mee gemaakt. Je werd goed begeleid en kreeg goed feedback. Ook van de medecursisten. De opleiding heb ik zeer goed ervaren. De lessen waren fijn. Ik geef een 9

Cindy Heemskerk
Stylist, dtp-er

instructeurs waren fantastisch! Ik wil nog een aantal jaren leuk creatief werk doen. Bij een werkgever of voor mezelf. Deze opleiding vond ik een mooie stap hoewel al ik al best veel ervaring heb op het gebied van fotografie en webdesign. Heel erg leuk. Papierkunst vond ik het allerleukst. Dat mag van mij uitgebreider. Alle instructeurs waren fantastisch! Klasgenoten ook. Hele leuke groep. Ik geef deze opleiding een 8

Steven van der Hoeff
Senior front-end ontwikkelaar

CONCEPTONTWIKKELING
Start 10-09-2024
 
   
 LES 
dinsdag 10 september 20241ZOOM
vrijdag 13 september 20242STUDIO
dinsdag 17 september 20243ZOOM
dinsdag 24 september 20244ZOOM
dinsdag 1 oktober 20245ZOOM
vrijdag 4 oktober 20246STUDIO
dinsdag 8 oktober 20247ZOOM
dinsdag 15 oktober 20248ZOOM
dinsdag 22 oktober 20249ZOOM
dinsdag 29 oktober 2024 X
vrijdag 15 november 202410STUDIO
dinsdag 19 november 202411ZOOM
dinsdag 26 november 202412ZOOM
vrijdag 29 november 202413

STUDIO

Deze opleiding kost € 1875,- ex btw.
Wil je je opleiding in termijnen betalen? Kies dan nadat je je naam hebt ingevuld voor betalen in 5 termijnen. Je betaald direct de 1e termijn en vervolgens elke maand een termijn.

  • Via de button ga je naar de aanmeldpagina voor de Basisopleiding grafische vormgeving.
  • Kies daar je gewenste startdatum en eventuele extra opties zoals coaching en examen.
  • Je kunt bij je aanmelding ook aangeven of je in termijnen wilt betalen.


aanmelden

Open chat
1
Vragen? Chat met Art City
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?