Art and the City

opleidingen grafische vormgeving

020 - 362 9501

ma - vr 09:00-17:00

Zoek

opleiding grafische vormgeving

vervolg

Leer hoe vormgeving en creativiteit écht werkt en pas het toe met de essentiële Adobe-tools (Photoshop, InDesign en Illustrator, inclusief AI mogelijkheden). In deze vervolgopleiding Grafische vormgeving leer je alles voor een succesvolle start in de wereld van grafische vormgeving en design!

 • Prijs €2500
 • Locatie Zoom
 • Startdata
  din 10 sept VOL
 • Schrijf je in voor de wachtlijst

↓ Informatie

InDesign en haar Digitale VeelzijdigheidDe Vervolgopleiding Grafische Vormgeving biedt een uitgebreide duik in geavanceerde ontwerptechnieken. De opleiding is gericht op het integreren en combineren van de Adobe programma’s voor complexe ontwerpprojecten. Studenten leren alle ins-en outs van het uitwerken van een complete reclame campagne, ontwikkelen complete branding sets en doen een project voor een fictieve  opdrachtgever.  

Ontwerp een complete reclamecampagne van a tot z

Samen met je zeer deskundige docenten werk je een   reclame campagne uit voor een nieuw product. Van Logo, Branding, Ads tot infographics en designs voor Social. Alles wat er maar bijhoort om een product te lanceren.   

De hybride leeromgeving combineert online lessen met interactieve live sessies (de praktijkdagen in Amsterdam). Perfect voor wie zijn grafische portfolio wil uitbreiden, een carrière in grafisch ontwerp nastreeft of zijn/haar/hen creatieve skills wil verbeteren.  

Presentatievaardigheden

Een belangrijk onderdeel is het opbouwen van een professioneel portfolio en het aanscherpen van presentatie-vaardigheden. Deze intensieve cursus, verdeeld over vijf modules met praktijksessies in Amsterdam, bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in grafisch ontwerp. 

Na het voltooien van de Vervolgopleiding Grafische Vormgeving , beheers je geavanceerde grafische ontwerptechnieken. Je kunt complexe projecten aan, van boek- en tijdschrift ontwerp tot volledige branding sets. Daarnaast leer je werken met klanten, je bouwt een indrukwekkend portfolio op en je ontwikkelt uitstekende presentatie- en communicatievaardigheden. Je versterkt je creatieve en kritische denkvermogen, waardoor je klaar bent voor professionele rollen in de grafische ontwerp sector. Wat je in staat stelt om je eigen werk en dat van anderen te analyseren en te verbeteren. Na de vervolgopleiding Grafisch Vormgeving ben je nog beter voorbereid op een carrière als grafisch ontwerper, art director of een vergelijkbare creatieve rol.

Grafisch Vormgever

Als grafisch ontwerper kun je werken aan diverse visuele communicatieprojecten, zoals het ontwerpen van logo’s, huisstijlen, advertenties, en meer voor een breed scala aan klanten.

Branding Specialist

Specialiseer je in het ontwikkelen van complete branding sets voor bedrijven, waarbij je een merkidentiteit vanaf de grond opbouwt, inclusief logo’s, kleurenschema’s, typografie en merkrichtlijnen.

Reclameontwerper

Concentreer je op het ontwerpen van advertentiecampagnes, inclusief print, digitale media en buitenreclame, waarbij je nauw samenwerkt met marketingteams om effectieve reclamestrategieën te ontwikkelen.

Freelance Grafisch Ontwerper

Start je eigen bedrijf als freelance ontwerper, waarbij je een verscheidenheid aan projecten voor verschillende klanten aanneemt, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen.

Social Media Designer

Ontwerp boeiende visuele content voor sociale media platformen, waaronder posts, advertenties, banners en promotiemateriaal, gericht op het vergroten van betrokkenheid en merkbekendheid.

Verpakkingsontwerper

Werk aan het ontwerpen van aantrekkelijke en functionele verpakkingen voor producten, met aandacht voor merkconsistentie, duurzaamheid en consumentenervaring.

Deze opleiding biedt een solide basis en praktijkervaring, waardoor afgestudeerden goed gepositioneerd zijn om succesvolle carrières op te bouwen binnen de diverse en dynamische wereld van grafisch ontwerp.

Lesprogramma, modulair systeem

Het onderwijs is modulair opgezet, wat betekent dat de opleiding bestaat uit afzonderlijke modules die ook los gevolgd kunnen worden. De opleiding bestaat uit 5 modules: Vormgeving met Photoshop Basis en Vervolg, Vormgeving met InDesign Basis en Vormgeving met Illustrator Basis en Vervolg. Mocht je een les hebben gemist, dan bieden we flexibiliteit. Je kunt de opname van de les zo vaak terugkijken als je wilt!

Duur en studiebelasting

Deze opleiding duurt vijf maanden. Je volgt 1 les per week. Elke module bestaat uit 4 lessen van 2 uur. Tijdens de opleiding wordt gewerkt aan een aantal grotere opdrachten, zoals het ontwerpen van posters en collages. Het is daarom raadzaam om buiten de lessen om voldoende tijd te reserveren om de thuisopdrachten te maken. Denk aan ongeveer 2-3 uur per week.

Persoonlijke coaching sessie (aanvullend)

Vanaf 2022 bieden we een waardevolle toevoeging aan je opleiding: persoonlijke 1-op-1 coaching. Deze ervaren coach zal je begeleiden gedurende je studie. Je doet een drietal sessies met je coach die je begeleid bij je studie en helpt met o.a. de planning.

 • Diepgaand inzicht en concrete stappen
 • Tijdens deze sessies krijg je diepgaand inzicht in je leerproces en word je gestimuleerd om concrete stappen te zetten.
 • Structuur voor het behalen van leerdoelen
 • Je wordt aangemoedigd om je leerdoelen op een gestructureerde wijze te bereiken.
 • Samenwerken aan jouw toekomstdroom
 • Samen met je coach werk je aan het verwezenlijken van jouw creatieve en grafische toekomstdroom.
Ontzettend blij

Ben ontzettend blij dat ik de DTP cursus grafisch vormgeven heb gevolgd. Heel tevreden over het resultaat en gebruik het elke dag. Omdat ik niet zo handig was met de computer heb ik wel heel ijverig al de thuisopdrachten gedaan en ook nog extra dingen. Nu ben ik verbaasd af en toe over mijn eigen kunnen. Ik geef deze opleiding het cijfer 8,5 

Eefje van der Burg​

zeer zinvolle cursus

Ik wilde de programma’s begrijpen om vervolgens hiermee met leerlingen aan de slag te kunnen. Ik moet zeggen dat het mij goed bevallen was. De docent was erg geduldig, legde goed en helder uit en hielp ook goed om momenten dat ik vastliep. Ik voelde mij nooit ‘te dom’ om een vraag te stellen. Voordeel was ook dat het een klein groepje was, waardoor er ook veel ruimte was voor persoonlijke begeleiding. De lesstof was mooi in stukken verdeeld en zat goed in elkaar. Het feit dat de lessen werden opgenomen, zodat je deze gedurende de week nog terug kon kijken mocht het nodig zijn, vond ik heel prettig. Hierdoor hoefde ik gedurende de les niet allemaal notities te maken, maar kon ik rustig kijken en meedoen. Ook de feedback die ik steeds kreeg op het huiswerk, hielp hierbij. Ik heb het dan ook als een prettige en zeer zinvolle cursus ervaren. Ik geef een 8,5

Kathelijne Bijlsma-de Wit​

Waardevol

Ik wilde een carrièreswitch van medisch specialist naar professioneel illustrator maken. De lessen zijn overzichtelijk, duidelijk en goed te volgen online. Het terugkijken van de opnames van de lessen vind ik zeer waardevol. Huiswerk is makkelijk in te leveren en wordt goed besproken. Het enige wat ik een beetje mis bij de online lessen is de interactie met klasgenoten buiten de lessen zoals bv in de pauze of aan het eind van de les. Iedereen is dan meteen uit beeld, waardoor je buiten de les geen contact met elkaar hebt. Ik geef deze opleiding een 9  
Margreet Bekker

CREATIEF ONDERNEMEN

Deze opleiding kost € 2500,- ex btw of btw vrij.  

Wil je je opleiding in termijnen betalen? Kies dan nadat je je naam hebt ingevuld voor betalen in 5 termijnen. Je betaald direct de 1e termijn en vervolgens elke maand een termijn. De opleiding duurt 5 maanden en kost per maand € 500 of in één keer € 2.500 btw-vrij! Een factuur met BTW kan natuurlijk ook. Het examen is apart te boeken en kost € 255 ex BTW. 

GRAFISCHE VORMGEVING 2
Start 10-09-2024
 
   
 LES 
dinsdag 10 september 20241ZOOM
vrijdag 13 september 20242STUDIO
dinsdag 17 september 20243ZOOM
dinsdag 24 september 20244ZOOM
dinsdag 1 oktober 20245ZOOM
vrijdag 4 oktober 20246STUDIO
dinsdag 8 oktober 20247ZOOM
dinsdag 15 oktober 20248ZOOM
dinsdag 22 oktober 2024 X
dinsdag 29 oktober 2024 X
dinsdag 5 november 20249ZOOM
dinsdag 12 november 202410ZOOM
vrijdag 15 november 202411STUDIO
dinsdag 19 november 202412ZOOM
dinsdag 26 november 2024 thuis, geen les
vrijdag 29 november 202413STUDIO
 • Via de button ga je naar de aanmeldpagina voor de Basisopleiding grafische vormgeving.
 • Kies daar je gewenste startdatum en eventuele extra opties zoals coaching en examen.
 • Je kunt bij je aanmelding ook aangeven of je in termijnen wilt betalen.

aanmelden

 

 Eveline
EvelineIk geef een 8,5
Lees verder
Een aanrader! “In korte tijd veel geleerd van een vaardige docent die erg veel wist, niet alleen van Adobe maar ook van andere computerprogramma’s en fotografie. Een aanrader!”
Cijfer
Cijfergemiddeld 8,7
Lees verder
Cursisten beoordelen deze opleiding gemiddeld met een 8,7
 Eveline
EvelineIk geef een 8,5
Lees verder
Een aanrader! “In korte tijd veel geleerd van een vaardige docent die erg veel wist, niet alleen van Adobe maar ook van andere computerprogramma’s en fotografie. Een aanrader!”
Vorige
Volgende
Open chat
1
Vragen? Chat met Art City
Hallo! Art and the City hier - kan ik je helpen?